Famílies amb fills i filles a ESO

Els meus fills o filles acaben l'ESO. Què poden fer?

Contenido en el idioma por defecto

Si el vostre fill o filla està acabant l’ESO, l’ensenyament secundari obligatori, ara és el moment de decidir quin camí vol seguir.

Si ha aprovat l’ESO, pot continuar cap a batxillerat o fer un cicle formatiu de grau mitjà. Aquests estudis ampliaran la formació del vostre fill o filla amb una orientació més acadèmica o professional respectivament. Per això és convenient que tingui una idea dels seus interessos, per tal de triar bé una de les dues opcions.

És molt important que sàpiga que la incorporació al món laboral sense el títol d’ESO li resultarà molt dificultosa i amb molt poques expectatives de futur, per això sempre és convenient prioritzar l’obtenció de la titulació i la formació necessàries abans d’incorporar-se precipitadament al món laboral.

És important que com a pares participeu en la decisió del camí a seguir després de l’ESO, per tal que l’elecció sigui la més adient per al vostre fill o filla. Com a pares sempre el podeu ajudar donant-li la vostra opinió aprofitant el coneixement que teniu del vostre fill o filla, tot i que pot semblar que no us escolti. Ara bé, teniu present que la decisió final serà d’ell o ella. Heu de ser conscients que d’aquesta decisió dependrà el seu futur.

En definitiva, el paper dels pares és ajudar els fills a reflexionar sobre ells mateixos i sobre les diferents possibilitats que tenen per escollir.

Amb el títol de l'ESO

 

Sense el títol de l'ESO